Meest gestelde vragen - Beauty Calumma
Meest gestelde vragen - Welkom in de wereld van schoonheid, verzorging en welzijn!
Lees meer

Meest gestelde vragen

Doet het pijn?

Nee. Permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Dankzij de nieuwste computergestuurde apparatuur waar uw specialiste mee werkt (eventueel in combinatie met een verdovingscrème) kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.

Voor wie is permanente make-up?

Voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien, voor diegenen die een correctie nodig hebben, de ouder wordende dame met weinig wenkbrauw, indien je brildragend bent en zelf niet meer de perfecte eyeliner kunt aanbrengen, voor mensen met een allergie voor gewone make-up, voor de sporter, voor degene met weinig tijd… kortom permanente make-up is voor jong en oud!

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

In het algemeen blijft permanente make-up altijd aanwezig. De intensiteit van uw permanente make-up kan in de loop der tijd wel licht vervagen. Dit is echter volkomen afhankelijk van persoon tot persoon en het kleurgebruik (een lichte wenkbrauwkleur is meer onderhevig aan kleurverandering dan een donkere kleur). Ook speelt de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem, invloed van UV-licht, PH waarde van de huid een rol. Uw specialiste kan u hierover uitleg geven.

Als ik het niet mooi vind, wat dan?

Alvorens te pigmenteren wordt het model van de wenkbrauw of lipliner voorgetekend en in overleg wordt de kleur gepaald. Pas als alles naar uw volledige wens is, wordt begonnen met pigmenteren.

Moet ik zelf de kleur uitzoeken?

Nee. Uw specialiste heeft de keuze uit vele kleuren voor alle soorten huidtypen. Omdat uw specialiste een speciale opleiding heeft gevolgd over de werking van de Nouveau Contour-pigmenten en de kleurenleer, kan zij u deskundig adviseren welke kleur het beste bij u past.

Is permanente make-up veilig?

Ja. Wij werken uitsluitend volgens de strenge Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieucode (H.A.M.-code) welke door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na behandeling wordt vernietigd.

Voor het bedrag dat ik uitgaan aan permanente make-up kan ik heel wat potloodjes kopen!

Inderdaad. Maar staat er dan ook elke ochtend een visagist klaar die, voordat u zelf in de spiegel kijkt, uw wenkbrauwen stileert, uw eyeliner haarscherp aanbrengt of uw lippen corrigeert? Gaat deze visagist ook mee op vakantie om u snel bij te werken als u uit de zee of zwembad stapt? U begrijpt het al, het gaat niet alleen om het lijntje of contour, het gaat om het totale gemak dat u jarenlang elke dag opnieuw ervaart.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Echter, de apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

Kan met permanente make-up een ‘tijdelijke’ tatoeage gezet worden?

Tijdelijke tatoeages bestaan niet. Permanente make-up pigmenten vervagen onder andere doordat deze minder diep in de huid gezet worden. Als ze vervaagd zijn vallen ze niet meer op tussen wimperhaartjes of langs de liprand. Echter totaal verdwijnen gebeurt niet. Bij een zogenaamde ‘tijdelijke’ tatoeage vervaagt het pigment ook, maar verdwijnt niet in het geheel, dus blijft een wazige vlek over.